Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Landelijke veranda: Inspiratie, materialen & prijzen

Wil je een veranda die de sfeer van warmte en gezelligheid uitstraalt? Met een landelijke veranda is dat geen probleem. Bovendien kies je voor een tijdloze uitstraling die bij vele huisstijlen past. Hier kan je terecht voor inspiratie om je veranda een landelijk karakter geeft door te kiezen voor het juiste materiaal en de gepaste inrichting.

 

Benieuwd naar de prijs van een landelijke veranda op maat van jouw woning?
✓ Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen en advies op maat bij erkende verandabouwers.

 

 

Materialen voor landelijke veranda’s

Het materiaal waarmee de veranda is opgebouwd heeft een invloed op de uitstraling. Hoewel het ene al beter past bij een landelijke stijl dan het andere, geven we een overzicht van de verschillende mogelijke materialen.

 

landelijke veranda hout 1. Houten veranda

Hout is populair voor landelijke veranda’s. Het natuurlijk materiaal heeft dan ook een warme uitstraling en schept een sfeer van gezelligheid. Een veranda is een uitstekende manier om buiten naar binnen te halen. Door te kiezen voor een houten veranda wordt dat gevoel nog versterkt.

Een landelijke stijl wordt gekenmerkt door lichte kleuren. Heeft je veranda dus niet de gewenste kleur? Geen probleem, hout kan makkelijk overschilderd worden.

Een nadeel van een houten veranda is echter de hoge kostprijs en het jaarlijks onderhoud dat nodig is.

 

veranda landelijk pvc 2. Veranda PVC

PVC profielen zijn beschikbaar in verchillende vormen, kleuren en afwerkingen. Op die manier kan je een veranda in PVC zonder problemen de gewenste landelijke uitstraling geven.

In tegenstelling tot hout vraagt PVC geen jaarlijks onderhoud. Het is ook goedkoper.

PVC is een vrij licht en dus minder sterk materiaal. Daardoor moeten de profielen vaak dikker gemaakt worden. Het kan ook resulteren in onderverdelingen tussen de ramen. Op zich geen probleem, aangezien dat het landelijke karakter van een veranda ten goede komt.

 

landelijke veranda smeedijzer 3. Smeedijzeren veranda

Smeedijzer komt het best tot uiting bij een klassieke of landelijke veranda. Voor moderne veranda’s is het minder geschikt.

Smeedijzeren veranda’s hebben een grote esthetische meerwaarde. Ze ogen erg chique en uniek door de ronde vormen en krullen.

Bij smeedijzeren veranda’s heb je heel wat afwerkingsopties. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Zo kan je kiezen voor bogen en lichte kleuren om je veranda een landelijk uitstraling te geven.

 

 

veranda landelijk aluminium 4. Aluminium veranda

Aluminium is minder geschikt om je veranda een landelijke uitstraling te geven.

Profielen in aluminium zijn vaak heel dun waardoor ze een strakke en elegante uitstraling krijgen. In combinatie met aluminium profielen zal het glas al snel primeren waardoor de veranda eerder modern zal ogen.

Aluminium veranda’s zijn wel te verkrijgen in verschillende kleuren. Op die manier kan je toch aan de hand van de kleur gaan voor een meer landelijke uitstraling.

 

 

Prijzen landelijke veranda

Hout, PVC en aluminium zijn de meest gebruikte constructiematerialen voor veranda’s. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen die afgewogen moeten worden in combinatie met persoonlijke smaak, bouwstijl en praktische wensen. Zo past hout het best bij een landelijke stijl.

De kostprijs van een veranda zal bepaalt worden naargelang de gekozen materialen. De prijs van hout ligt zo’n 20% hoger dan aluminium. PVC is dan weer 10% goedkoper dan aluminium. De kostprijs van een smeedijzeren veranda overstijgt dan weer ruim de gemiddelde kostprijs van een veranda. Dat komt omdat smeedwerk erg arbeidsintensief is. Het smeden van speciale vormen en krullen is handwerk.

 

Aangezien elk project anders is, is het verstandig om verschillende offertes op maat aan te vragen. Zo kan je de werkmethode, realisaties en prijzen van verschillende verandamakers makkelijk vergelijken.

✓ Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op maat bij erkende verandabouwers.

 

 

Inspiratie inrichting landelijke veranda

Naast het materiaal waaruit de veranda is opgebouwd, heeft ook de inrichting een invloed op de al dan niet landelijke look van je veranda.

 

Veranda landelijk karakter geven: kleurgebruik

Zandkleuren, gebroken wittinten en aardekleuren zijn heel typerend voor de landelijke stijl. Het zijn kleuren die we linken met de rust en genegenheid van de natuur.

Ook zachte pastelkeuren zijn mogelijk. Puur wit of felle kleuren vermijd je beter. Neutraal wit oogt steriel en opvallende kleuren zijn te druk. Ze passen dus niet bij de rustige, warme en gezellige landelijke feel.

 

Veranda landelijk karakter geven: meubels & decoratie

Sfeervolle meubels en decoratie mogen niet ontbreken in een landelijke veranda. De meubels en decoratie zullen hoogstwaarschijnlijk gekozen worden in lijn met de functie van de veranda. Zo zal een veranda die dient als zithoek anders ingericht worden dan een veranda die gebruikt wordt als bureau.

Landelijk meubilair wordt hoofdzakelijk gekenmerkt door lichte en houttinten. Het heeft ook vaak een open karakter. Denk maar aan zichtbare legplanken, kasten met glazen deuren met onderverdelingen, …

 

veranda landelijke stijl

 

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers