Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Klassieke veranda

Met een klassieke veranda geniet je elk seizoen van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Uit welke materialen kan je kiezen voor een veranda met een klassieke uitstraling? En wat is de kostprijs? In dit artikel ontdek je naast alle praktische details ook enkele inspiratievoorbeelden.

Ga snel naar:
Kenmerken klassieke veranda
Materialen klassieke veranda
Prijs klassieke veranda
Inspiratie en voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom een klassieke veranda?

Een veranda is de ideale manier om het hele jaar door in verbinding te blijven met je tuin. Een klassieke veranda benadrukt bovendien het authentieke karakter van je woning. Daarnaast kan je met een klassieke veranda nog alle kanten op dankzij de ruime keuze aan materialen en kleuren. Zo kan je jouw veranda perfect afstemmen op jouw woningstijl.

Interesse in een klassieke veranda? Vraag dan zeker raad aan een professionele verandabouwer actief in je buurt. Hij geeft je met plezier advies op maat van jouw project. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offertepagina.

veranda smeedijzer

 

Kenmerken klassieke veranda

Een klassieke veranda heeft een tijdloze, elegante uitstraling die perfect aansluit bij de omgeving. Zo zal een verandabouwer zich altijd laten inspireren door jouw woning en tuin om een ontwerp op maat voor te stellen. Om het contact met de tuin te behouden en een naadloze overgang van buiten naar binnen te bekomen, wordt een klassieke veranda meestal in hout gebouwd. Kenmerkend voor een veranda in deze stijl zijn dan ook robuuste balken, gecombineerd met sierlijke details voor een nostalgische look.

 

Materialen voor klassieke veranda’s

Het materiaal waaruit een veranda is gebouwd, bepaalt in grote mate de stijl. Wil je graag een klassieke veranda laten bouwen? Dan kan je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 

1. Houten veranda

Hout is veruit het populairste materiaal om een klassieke veranda te bouwen. Dit natuurlijke materiaal geeft jouw veranda een warme uitstraling en versterkt de verbinding met de tuin. Maar met hout kan je nog alle kanten op. De houtsoort bepaalt voornamelijk welke uitstraling jouw klassieke veranda precies krijgt. Ben je na enkele jaren toe aan iets nieuws? Een laagje verf klaart de klus.

 

2. Smeedijzeren veranda

Smeedijzer is een materiaal dat jouw veranda een uiterst gesofisticeerde uitstraling geeft. Dit materiaal is bovendien erg buigbaar, waardoor sierlijke vormen, ronde krullen… mogelijk zijn. Dit zorgt meteen voor een unieke, verfijnde look.

 

3. Aluminium veranda

Ook aluminium is een materiaal dat vaak gebruikt wordt om klassieke veranda’s te bouwen. Aluminium heeft een lange levensduur, is verkrijgbaar in vele uitvoeringen en is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Bovendien past aluminium bij heel wat verschillende woonstijlen, waaronder ook de klassieke stijl.

 

4. PVC veranda

Ook PVC is een uitstekend materiaal voor een klassieke veranda. Net als aluminium is het verkrijgbaar in vele uitvoeringen en is het onderhoudsvriendelijk. Bovendien is PVC ook heel betaalbaar. Wanneer je budget doorslaggevend is, komt PVC altijd als beste keuze naar voren dankzij de optimale prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

BELANGRIJK: kies de juiste beglazing voor je klassieke veranda

Naast het materiaal waarin je je klassieke veranda laat bouwen, is ook de beglazing een belangrijk aandachtspunt. Om warmteverlies via de ramen te beperken, kies je het best voor hoogrendementsglas. Om te vermijden dat de temperatuur in de zomer te hoog oploopt in de veranda, kan je ook kiezen voor zonwerende beglazing. Stoor jij je vaak aan het geluid van neerslaande regen? Dan is geluidswerend glas een optie.

TIP: laat je adviseren door een professionele verandabouwer. Dankzij zijn kennis en ervaring stelt hij jou altijd de beste oplossing op maat voor. Ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmannen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

 

Prijs klassieke veranda

Er zijn heel wat factoren die de totale kostprijs van een klassieke veranda beïnvloeden: de afmetingen van de veranda, het materiaal waarin de veranda gebouwd wordt, het type beglazing, eventuele extra opties (zonwering, airco, verwarming, …). Doorgaans mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Materialen klassieke verandaGemiddelde prijs (excl. btw & incl. plaatsing)
Veranda in PVC± € 10.000 à € 25.000
Veranda in hout± € 15.000 à € 45.000
Veranda in aluminium± € 18.000 à € 50.000
Veranda in smeedijzer± € 35.000 à € 60.000

LET OP: de bovenstaande tabel vermeldt enkel de richtprijzen. Ontvang je graag een exacte prijs voor jouw project? Vraag dan prijsvoorstellen aan bij verschillende vakmannen actief in jouw buurt. Zo kan je niet alleen de prijs vergelijken, maar ook hun advies, uitvoeringstermijn… Start jouw aanvraag hier.

 

Inspiratie en voorbeelden

Wil je graag een klassieke veranda laten bouwen, maar ben je er nog niet helemaal uit hoe die eruit moet zien? Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden.

 

VOORBEELD 1: klassieke groene veranda

tuinserre

Deze klassieke veranda met royale afmetingen neemt de functie van volwaardige leefruimte op zich. Hierin beleef je de wisseling van de seizoenen vanop de eerste rij. Niet alleen de wanden, maar ook het dak is uit glas opgebouwd om de beleving helemaal compleet te maken.

 

 

VOORBEELD 2: witte veranda met gedetailleerde raampartijen

verandabouw

Met deze witte veranda vervaagt de grens tussen buiten en binnen dankzij de dubbele deur die uitgeeft op het terras. De grote raampartijen zijn onderverdeeld in kleine raampjes, waardoor de veranda knus en gezellig aanvoelt.

 

 

VOORBEELD 3: klassieke veranda met smaakvolle afwerking

Beste verandabouwer

Een perfect voorbeeld van een klassieke veranda waarbij het volledige plaatje klopt: ook vanbinnen is veel aandacht besteed om de veranda in dezelfde stijl af te werken. Kijk maar naar de sierlijke randlijsten, de statige kroonluchter, de bijpassende gordijnen, …

 

 

VOORBEELD 4: klassieke veranda met zonwering

landelijke pvc veranda

Zowel qua ontwerp als qua inrichting past deze witte veranda in het klassieke plaatje. Daarnaast zijn de raampartijen ook voorzien van een bijpassende zonwering, waardoor je binnen altijd van een aangename temperatuur kan genieten zonder in te boeten aan stijl.

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers