Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Veranda inrichten

Een veranda is een ideaal verlengstuk van je woning. Het is een lichtrijke ruimte waarin je de sfeer van de tuin meteen binnentrekt. Hoe moet je de veranda inrichten? Dat hangt af van jouw persoonlijke smaak. Kies je ervoor om het als onderdeel van je woning vorm te geven? Of laat je het toch eerder aansluiten bij de tuin? Waar hou je best rekening mee? In dit artikel ontdek je 5 tips om je veranda in te richten!

Ga snel naar:
TIP 1: integreer de veranda in je woning
TIP 2: kies voor een passende raamafwerking
TIP 3: richt de ruimte in als verlengde van je tuin
TIP 4: gebruik de veranda als extra leefruimte
TIP 5: denk na over het type vloerbekleding
Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes

 

TIP 1: integreer de veranda in je woning

veranda inrichten woning

Je kan je veranda perfect als verlengstuk van je woning inrichten. In dit voorbeeld is de overkapping bijvoorbeeld gezellig ingericht als woonkamer, waardoor het een ontzettend lichtrijke ruimte wordt. De witte klassieke ramen van de veranda passen perfect bij de landelijke stijl van de keuken. Door het gebruik van lichte kleuren krijgt de ruimte een zachte en rustgevende uitstraling.

 


TIP 2: kies voor een passende raamafwerking

veranda inrichten raamafwerking

De raamafwerking kan de uitstraling van je veranda veranderen. Wil je gaan voor een moderne stijl? Ga dan voor strakke, grote schuiframen. Hou je eerder van een veranda in landelijke stijl? Dan kan je voor ramen met meer onderverdelingen gaan. Ook de materiaalkeuze bepaalt de stijl van je veranda. Als je een industriële look wil, gebruik je best aluminium of staal. Liever een warme, authentieke feel? Kies dan voor hout.

Wil je graag een veranda laten plaatsen? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van meerdere plaatsers in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 


TIP 3: richt de ruimte in als verlengde van je tuin

veranda inrichten tuin

Je kan er ook voor kiezen om van je veranda een overgangsruimte naar de tuin te maken. Zo kan je de ruimte bijvoorbeeld inrichten als een binnenterras waar je kan genieten van het buitengevoel terwijl je toch beschut bent voor de wind. Ook een green house behoort tot de mogelijkheden. In dat geval richt je de veranda in als een soort binnentuin met allerlei planten en natuurlijke elementen.

 


TIP 4: gebruik de veranda als extra leefruimte

veranda inrichten woonkamer

Heb je een grote veranda ter beschikking? Dan kan je die gezellig inrichten als een extra leefruimte. Er zijn talloze opties om deze ruimte te benutten: zithoek, hobbyruimte, atelier, wellnessruimte, extra woonkamer, thuisbibliotheek, … Welke activiteit je er ook uitvoert, je hebt steeds zicht op de tuin. Bovendien bestaat een woonveranda niet volledig uit glas en zal die dus niet snel oververhit raken in de zomer.

Ben je benieuwd hoe een veranda er bij jou kan uitzien? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van verschillende verandabouwers in jouw buurt via onze offerteservice.

 


TIP 5: denk na over het type vloerbekleding

veranda inrichten vloerbekleding

Het type vloerbekleding is een belangrijke factor in de uitstraling van je veranda. Moet je een kleine veranda inrichten? Dan kies je best voor een lichte vloer. Qua materiaal heb je de keuze uit parket, tegels, laminaat, linoleum, vinyl, beton, … Daarnaast kan je de veranda leuk aankleden met een tapijt. Op die manier creëer je extra gezelligheid en geef je de ruimte dé finishing touch.

 

TIP: vraag advies aan een professionele verandabouwer!

Als je een veranda wil laten plaatsen en inrichten, sta je voor een heleboel keuzes. Om je daarbij te helpen, kan je steeds raad vragen aan een professional. Wil je ook de beste garantie op een correcte prijs? Vraag dan offertes aan bij verschillende plaatsers in je buurt. Op die manier kan je prijzen, materialen en uitvoeringstermijnen vergelijken.

Op zoek naar een professionele verandabouwer in jouw buurt? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende plaatsers via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers