Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Veranda op maat

Wil je een veranda laten plaatsen volledig naar de stijl van je woning en je eigen voorkeuren? Dan kies je best voor een veranda op maat. Je kan deze volledig zelf vormgeven en perfect laten aansluiten bij je woning. Maar welke keuzes kan je daarbij nu allemaal maken? Wat kost een veranda op maat? En waar moet je op letten? In dit artikel lees je er alles over en geven we je nog enkele geslaagde voorbeelden ter inspiratie.

Ga snel naar:
Mogelijkheden veranda op maat
Veranda op maat prijs
Aandachtspunten veranda op maat
Inspiratie: 3 voorbeelden
Vergelijk offertes van installateurs

 

 

Waarom kiezen voor een veranda op maat?

Van de afmetingen tot de indeling en de afwerking: door te kiezen voor maatwerk kan je je veranda helemaal zelf vormgeven. Zo ben je zeker van:

 • een veranda op maat van de beschikbare ruimte: hoeveel ruimte heb je ter beschikking voor je veranda? Wil je een losstaande veranda of een veranda direct aan je woning? Hoe groot is de doorgang tussen je veranda en woning? Wil je je veranda combineren met een overkapping? Door te kiezen voor een veranda op maat kan je de beschikbare ruimte optimaal benutten.
 • een veranda op maat van je woning: door te kiezen voor een veranda op maat kan je deze perfect laten aansluiten bij de stijl van je woning. Zo vormen je veranda en je woning 1 naadloos geheel.
 • een veranda op maat van je persoonlijk comfort: wil je een schuifdeur in je veranda laten plaatsen om een doorgang naar je tuin te maken? Wil je enkel een paar ramen ter verluchting kunnen openen? Is zonwering voor jou essentieel? Met een veranda op maat kies je voor een veranda die in het teken staat van gebruiksgemak en wooncomfort.
 • een veranda op maat van je persoonlijke wensen: wil je graag unieke verlichting in je veranda? Wil je een speciale vorm? Heb je graag veel zonlicht en natuurlijke lichtinval of net iets minder? Door te kiezen voor maatwerk voldoet je veranda aan al je persoonlijke voorkeuren en wensen.

TIP: een verandabouwer kan een ontwerp voor jouw veranda op maat opstellen. Bovendien kan deze je ook verder informeren en adviseren over jouw veranda. Vind een specialist in de buurt.

 

Mogelijkheden veranda op maat

Een veranda kan je helemaal vormgeven naar jouw smaak en de stijl van je woning. Maar welke keuzes kan je nu allemaal maken? We zetten de mogelijkheden op een rijtje:

 

1. Afmetingen

Bij een veranda op maat kan je de afmetingen van je veranda volledig zelf kiezen. Geef je de voorkeur aan een erg ruime veranda of wil je met je veranda slechts een kleine extra leefruimte creëren? De mogelijkheden voor de afmetingen zijn eindeloos. Zo ben je zeker van de geschikte veranda voor de functie waarvoor je deze wil gebruiken.

 

2. Materialen

Voor je veranda zijn er tal van materialen waaruit je kan kiezen. Zo kan je bv. kiezen voor een houten veranda op maat. Hout kan grote glaspartijen dragen, werkt isolerend en is vooral populair vanwege de warme en authentieke uitstraling. Ook veranda’s uit aluminium komen erg vaak voor. Dat komt omdat deze een lange levensduur hebben, erg stevig zijn en weinig onderhoud vereisen. Tot slot is ook PVC een populair materiaal voor veranda’s omdat het goedkoop, onderhoudsvriendelijk en in tal van kleuren beschikbaar is.

 

3. Kleuren

De verschillende materialen zijn in tal van verschillende kleuren beschikbaar. Kies je voor donkere tinten en een knus gevoel of geef je de voorkeur aan wittinten om je veranda een open en ruim gevoel te geven? Kies je kleuren die perfect passen bij de kleuren van je gevel of ga je net voor een kleur die contrasteert met de rest van je woning? Alles is mogelijk.

 

4. Onderdelen

Je kan ook de verschillende onderdelen van je veranda allemaal apart zelf vormgeven. Zo zijn er bv. tal van mogelijkheden voor je dak, zoals verschillende materialen, verschillende vormen, glas in je dak… Ook de beglazing van je veranda kan je zelf kiezen. Zo heb je bv. de keuze tussen hoogrendementsglas, geluidswerend glas, veiligheidsglas, zonwerend glas… Verder kan je ook kiezen hoeveel ramen en/of deuren je in je veranda wil laten plaatsen en wat voor soort ramen en deuren dat zijn. Denk maar aan schuiframen, kiepramen, draairamen, vaste ramen…

 

5. Afwerking

Tot slot kan je ook nog de afwerking van je veranda helemaal zelf kiezen. Denk bv. aan de verlichting van je veranda. Je kan er verder ook voor kiezen om bv. airco of ventilatie in je veranda te plaatsen. Verder is ook zonwering in je veranda meestal geen overbodige luxe. Je kan daarbij kiezen voor zonwerend glas of extra zonwering laten plaatsen. Ook de afwerking van je veranda kan je dus volledig zelf vormgeven.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw veranda op maat? Een verandabouwer kan je verder informeren en geeft je advies voor de opbouw en het ontwerp van jouw veranda. Ontvang vrijblijvend advies op maat.

 

Veranda op maat prijs

De prijzen voor een veranda op maat zijn afhankelijk van je eigen keuzes en kunnen daarom sterk uiteenlopen. Voor een gemiddelde veranda beginnen de prijzen ongeveer vanaf € 20.000 (excl. btw en incl. plaatsing). Maar het zijn vooral je eigen voorkeuren bij de vormgeving die bepalen hoe hoog of laag de uiteindelijke prijs is.

TIP: de prijzen kunnen ook sterk verschillen van verandabouwer tot verandabouwer. Daarom is het aangeraden om meerdere prijsvoorstellen te vergelijken. Vergelijk prijzen voor een veranda op maat.

 

serre op maat

 

Aandachtspunten veranda op maat

Als je een veranda op maat wil laten maken, zijn er een aantal zaken waar je best rekening mee houdt. We sommen hieronder kort enkele belangrijke aandachtspunten op:

 1. Hou rekening met de stijl van je woning

  Heb je een moderne woning, een landelijke of een eerder klassieke? Zorg er dan voor dat de stijl van je veranda past bij de stijl van je woning zodat deze samen één geheel vormen. Een veranda op maat is daarvoor ideaal omdat je de stijl ervan volledig zelf kan kiezen.

 2. Ga na of je een vergunning nodig hebt

  Voor sommige veranda’s geldt enkel een meldingsplicht. Voor andere veranda’s is dan weer een vergunning nodig. Zo geldt bv. dat je enkel meldingsplicht hebt als je veranda max. 40 m² is, max. 4 meter hoog is, als de functie van je woning niet verandert en als je voldoende afstand behoudt van de perceelsgrenzen. Voldoe je niet aan die voorwaarden? Dan moet je een bouwvergunning aanvragen. Je kan je hierover best informeren bij je eigen gemeente.

 3. Denk na over de oriëntatie van je veranda

  Heb je graag dat je veranda heel het jaar door redelijk koel blijft? Dan kan je deze best richten naar het noorden. Wil je genieten van veel zon en natuurlijke lichtinval? Dan is een zuidelijke oriëntatie meer aangeraden. Denk dus op voorhand goed na over de functie van je veranda en bepaal op basis daarvan de locatie en oriëntatie.

 4. Zorg voor een goede isolatie van je veranda

  Als je veranda aansluit op je woning is ook een goede isolatie niet onbelangrijk. Kies bv. voor isolerende profielen en hoogrendementsglas om een goede isolatiewaarde te bereiken. Een goed geïsoleerde veranda zal je iets meer kosten, maar het is een investering die je gemakkelijk terugverdient en die zorgt voor extra besparingen op lange termijn.

 5. Denk na over de technieken voor voorzieningen

  Het is aangeraden om op voorhand ook goed na te denken over de technieken die je wil voorzien zoals stopcontacten, ventilatie, airco, verwarming, verlichting… Achteraf is het namelijk moeilijker om hieraan aanpassingen te doen. Maak dus op voorhand een plan van de indeling van je veranda en duidt duidelijk aan waar de nodige voorzieningen komen.

 

Inspiratie: 3 voorbeelden van veranda’s op maat

Ben je nog niet zeker over de vormgeving van je veranda? Laat je dan inspireren door onderstaande geslaagde voorbeelden van veranda’s op maat:

 

VOORBEELD 1: houten veranda op maat

houten veranda op maat

Deze houten veranda creëert een extra leefruimte bij de woning. De witte houten profielen en grote glaspartijen zorgen voor een open en ruimtelijk gevoel. De natuurlijke uitstraling van het hout past perfect bij de eerder klassieke inrichting en de groene buitenomgeving.

 

 

VOORBEELD 2: landelijke veranda op maat

landelijke veranda op maat

Deze veranda met groene profielen en veel beglazing past perfect bij de landelijke stijl van de woning. Het creëert een extra leefruimte waar je overdag geniet van veel lichtinval en die ’s nachts een gezellige zitplek vormt met een breed uitzicht rondom.

 

 

VOORBEELD 3: aluminium veranda op maat

aluminium veranda op maat

Deze veranda uit aluminum heeft een strakke en moderne uitstraling. Dankzij de stevigheid van aluminium kunnen de erg dunne profielen grote glaspartijen dragen. Daardoor heeft de veranda veel lichtinval en zon. Bovendien kan je een groot deel van de ramen openen, waardoor de veranda mooi overgaat in de tuin.

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde verandabouwers