Veranda-info.be

Aluminium veranda: Voordelen, realisaties & prijzen

Aluminium veranda’s worden vaak afgewogen tegen hout of PVC. Liefhebbers van een strakke stijl kiezen dan ook vaak resoluut voor strakke en moderne aluminium profielen. Info, prijzen en realisaties van aluminium veranda’s vind je hier.

 

 

Kenmerken van aluminium profielen

Kies je voor kwalitatieve aluminium profielen, dan ben je zeker zijn van een perfecte isolatie. Dankzij de inwendige kamers en een thermische onderbreking is een veranda uit aluminium beter isolerend dan veranda’s in hout of PVC.

aluminium veranda voorbeeld

Door de grote sterkte kunnen aluminium profielen ook grote overspanningen aan en dit met een geringe dikte. Zo kan je kiezen voor extra grote glaspartijen zodat je maximaal kan genieten van de  buitenomgeving.

 

 

Onderhoud en duurzaamheid aluminium veranda

Aluminium veranda’s die voorzien zijn van een degelijke oppervlaktebehandeling hebben een zeer lange levensduur. Zelfs na jaren blootstelling aan zon, wind en regen zal je geen verkleuring, barsten of roestplekken bespeuren. Wel moet je rekening houden met krassen. Leer dieren dat ze niet tegen de veranda mogen springen en snoei bomen die tegen de veranda schuren.

 

 

Inbraakbeveiliging

Van alle materialen waarin veranda’s vervaardigd worden is aluminium het meest doeltreffend tegen inbrekers. De profielen kunnen niet geruisloos doorboord worden in tegenstelling tot hout of PVC. Ook het hang- en sluitwerk kan prima beveiligd worden. Zo worden de deuren bij voorkeur beveiligd met een 3-puntssluiting. Als extra veiligheidsmaatregel kan er ook gekozen worden om glasbreukdetectoren te plaatsen.

 

 

Kostprijs aluminium veranda

Een veranda in aluminium kost doorgaans zo’n 10 à 20% meer dan PVC maar daar krijg je heel wat voor terug. De profielen zijn een pak eleganter en hebben geen goedkope uitstraling van kunststof. Afhankelijk van de oppervlakte en afwerking mag je rekenen op prijs tussen de 10.000 en 25.000 euro. Deze kostprijs lijkt op het eerste zicht hoog maar er komt dan ook heel wat kijken bij de plaatsing. Zo moet er in vele gevallen een nieuwe vloerplaat gegoten worden, vloerafwerking en dorpels voorzien worden en bij heel wat woningen wordt ook de doorgang naar de andere kamers uitgebreid.

Aangezien elk project anders is doe je er goed aan verschillende offertes op maat aan te vragen. Zo kan je de werkwijze, realisaties en prijzen van verschillende verandabouwers makkelijk vergelijken. Maak nu gebruik van onze online offerteservice en stuur vrijblijvend prijsaanvragen door naar onze aangesloten verandabouwers. Klik hier voor meer informatie.

 

aluminium veranda

 

Voorbeelden van realisaties en inspiratie foto’s

Afwerking met plat dak en dakterras

Wil je dat je woning zo strak mogelijk oogt of wil je ook een dakterras plaatsen, dan kan je de veranda ook afwerken met een plat dak. Hou er wel rekening mee dat er met een plat dak minder licht zal binnenvallen. Zeker bij diepe ruimtes waarbij de achterliggende kamers geen ramen hebben kan dit soms voor een sombere indruk zorgen. Als alternatief doe je er dan goed aan een lichtstraat of dakkoepel te voorzien.

 

aluminium veranda plat dak

 

Aansluitende gevelbekleding

Als je van plan bent grondig te verbouwen, dan kan je de gevel ook volledig bekleden met sierplijster, hout of aluminium. Zo zal de veranda optimaal geïntegreerd worden en krijgt je woning meteen een frisse look. Meer info over de bekleding van een gevel met aluminium lees je in het artikel: aluminium gevelbekleding.

 

Aluminium veranda's

 

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers