Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Kiezen voor een terrasoverkapping of een veranda

Hoewel we op deze site vooral het onderwerp veranda’s behandelen willen we toch ook even stilstaan bij de terrasoverkapping. Een leuk alternatief dat het buitengevoel nog meer versterkt en bovendien een pak goedkoper is dan de veranda. Afhankelijk van je ruimte, budget en persoonlijke smaak heb je verschillende mogelijkheden:

 

Een veranda met aanpalende terrasoverkapping

Als je voldoende ruimte hebt naast je woning is een combinatie van een veranda en terrasoverkapping de beste keus. Tijdens de koude wintermaanden kan je gezellig binnenzitten in de veranda en zodra de lente in aantocht is kan je heerlijk genieten van de buitenlucht onder je terrasoverkapping. Het is ook niet omdat het winter is dat je deze ruimte niet kan gebruiken. Om te voorkomen dat je buiten moet lopen in de regen is dit een prima plaats om je groenafval en vuilniszakken te plaatsen.

Meer tips over een volwaardige terrasoverkapping vind je hier.

 

veranda met terrasoverkapping

 

Omvormbare terrasoverkappingen

Heb je een handige schrijnwerker gevonden dan kan je hem vragen te werken met grote klapramen. Zo kan je de constructie zowel gebruiken als veranda en als terrasoverkapping. Dit is bijzonder handig wanneer je weinig ruimte hebt naast je huis of wanneer je geen zin hebt om twee verschillende constructies te onderhouden.

 

Bestaande terrasoverkapping omvormen tot veranda

Indien je reeds over een terrasoverkapping beschikt, maar toch liever een veranda wil hebben, kan je deze ook altijd laten ombouwen tot een volwaardige veranda! Tegenwoordig zijn er op de markt allerlei doe-het-zelf pakketten en aanbieders die gespecialiseerd zijn in het omtoveren van terrasoverkappingen naar veranda’s. Bij die terrasoverkapping worden dan (meestal) drie extra wanden geplaatst. Twee aan de zijkanten en een aan de voorkant. Dit voorste paneel wordt meestal geleverd met een deur of een schuifsysteem.
Een terrasoverkapping is, net zoals de veranda, leverbaar in verschillende materialen zoals hout, aluminium en polycarbonaat. Voor elke terrasoverkapping bestaat er dus wel een oplossing!

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers