Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Glas voor veranda: mogelijkheden

Het kiezen van het juiste glas voor de veranda is niet altijd even eenvoudig want er zijn nogal wat opties. In dit artikel vind je een uitleg over de meest gebruikte glassoorten en de opties waaruit je kan kiezen.

 

Isolatieglas de populairste keuze

Voor een moderne veranda wordt tegenwoordig meestal hoogrendementsglas gebruikt (HR+ of HR++). Dit glas kan gecombineerd worden met opties als: zonwerende coating, geluidswerende laag of een zelfreinigende coating.

 

HR++ hoogrendementsglas

glas voor veranda

Hoogrendementsglas bestaat uit twee lagen glas die door een spouw gescheiden worden. Bij HR+ glas is de spouw gevuld met droge lucht, bij HR++ glas is dat een edelgas zoals argon. Verder zijn de ruiten voorzien van een speciale isolerende coating. De u-waarde van hoogrendementsglas bedraagt 1,1 à 1,3. Dat betekent dat het glas weinig warmte doorlaat (hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert). HR++ glas is tegenwoordig de standaard aan het worden, ook voor veranda’s.

De gemiddelde prijs voor HR++ glas (4mm dik) is ongeveer €35 per m². Wil je een wat dikkere soort glas (isoleert beter) dan kan de prijs oplopen tot €65 per m². Gelaagd glas is een stuk duurder. Je kan rekening houden met prijzen van €75 per vierkante meter. Dit is exclusief plaatsingskosten.

 

Triple HR+++ hoogrendementsglas

In plaats van twee glasbladen, heeft triple HR+++ glas drie glasbladen die door een spouw (gevuld met argon of krypton) van elkaar gescheiden zijn. Dit type glas wordt voornamelijk gebruikt bij passiefwoningen omdat het glas zeer goed isoleert (zeer lage U-waarde van 0,5 à 0,8). Nadeel van dit type glas is dat er speciale raamprofielen moeten worden gebruikt vanwege de dikte van het glas.

 

Wil je een veranda laten plaatsen door een ervaren verandabouwer? Je kan heel eenvoudig prijzen op maat van jouw project aanvragen via onze offerteservice. Deze dienst is gratis en zonder aankoopverplichting. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Extra opties bij veranda glas

Het glas in de veranda houdt niet alleen de warmte binnen, maar het kan in de zomer ook helpen om de hitte van de zon buiten te houden, bijvoorbeeld als er speciale reflecterende coatings worden gebruikt. De volgende opties zijn mogelijk:

 

1. Zonwerend of reflecterend glas

Reflecterend glas is uiterst nuttig wanneer de veranda in hoge mate is blootgesteld aan de zon, bij een veranda die op het zuiden is gericht bijvoorbeeld. In de zomer houdt reflecterend glas de warmte aan de buitenzijde van de veranda tegen. In de winter blijft de warmte juist beter binnen. Er zijn verschillende kleurschakeringen mogelijk (van donker tot licht). Hoe donkerder het glas, hoe minder licht er doorgelaten wordt. Reflecterend glas is niet goedkoop maar je hoeft nauwelijks of geen kosten te maken voor zonwering.

glas veranda

 

2. Zelfreinigend veranda glas

Bij dit type glas is er aan de buitenzijde een speciale coating van titaniumoxide aangebracht. Door deze coating kan vuil zich minder snel hechten aan het glas en vormen er zich nagenoeg geen regendruppels op het glasoppervlak. Hierdoor blijft het glas schoner en behoeft het minder onderhoud.

 

3. Geluidswerend glas voor veranda

In principe is iedere vorm van isolatieglas in meer of mindere mate geluidswerend. Bij speciaal geluidswerend isolatieglas wordt er een extra geluiddempende folie in de ramen verwerkt, waardoor geluid beter tegengehouden wordt. Meestal is geluidsisolerend glas dikker dan normaal.

 

4. Veiligheidsglas

Vaak wordt het dak van de veranda van gelaagd veiligheidsglas voorzien. Dit is een speciaal soort glas waarin een transparante PVB folie is verwerkt. Het glas zal bij inslag niet breken en er kunnen geen gevaarlijke glassplinters ontstaan. Glazen schuifwanden worden vaak gemaakt van gehard veiligheidsglas.

veranda glas

 

Offertes voor ramen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd plaatser van ramen en deuren en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers