Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Glazen veranda

Dankzij een glazen veranda kan je het hele jaar door van je tuin en van het buitenzicht genieten. Maak de overgang van binnen naar buiten gemakkelijker dankzij een glazen schuifdeur of een glasgordijn. Lees hier alles over de verschillende soorten glas voor je veranda en welk profiel het beste bij jouw woning zal passen.

 

Voordelen

Met een glazen veranda kan je te allen tijde van je tuin genieten, ook bij slecht weer. Door je veranda uit glas te maken heb je steeds een natuurlijk licht dat binnenvalt. Dit zal je energiefactuur ongetwijfeld ten goede komen.

veranda in glas

Met een glazen veranda kan je alle kanten uit: je kan ze toepassen op elk soort interieur. Kies voor een houten profiel voor klassieke en landelijke woningen, kies voor een aluminium profiel voor moderne woningen.

 

Glazen veranda houten profiel Soorten profielen

De glazen platen van de veranda moeten natuurlijk ergens op kunnen steunen. Het glas kan in een aluminium profiel geplaatst worden, maar evengoed in een profiel uit PVC, hout of smeedijzer. Welk soort profiel je kiest hangt allemaal af van de stijl die je voor ogen hebt.

De beste keuze voor een mooie glazen veranda is een aluminium profiel. Een profiel uit aluminium is iets duurder dan PVC maar het wordt heel fijn afgewerkt en is zeer sterk.

Een profiel voor je veranda kan vaak storend zijn. Om de veranda stevig genoeg te maken, moeten er profielbanden geplaatst worden. Deze nemen veel plaats in en dus wordt het zicht hierdoor belemmerd. Aluminiumprofielen zijn zeer stevig en kunnen daarom slanker toegepast worden.

 

Toepassingen: Glaspanelen & glazen schuifdeur

Als je de constructieprofielen storend vindt aan je veranda, kan je ook opteren voor glaspanelen. Een glazen wand uit glaspanelen kan volledig opengeschoven worden en zo kan je je veranda in de zomer omtoveren tot een terras ‘zonder muren’. Wanneer het te koud of te nat wordt, schuif je de muren toe en geniet je van het zicht naar buiten, van binnen uit. Voor deze constructie worden de glasplaten in het vloerprofiel ingewerkt.

Een andere toepassing is om een glazen schuifdeur te plaatsen. Ook hier heb je minder profielen nodig. De grootte van de deur is één grote glasplaat en dus mooi doorkijkbaar.

 

Glazen veranda - glazen schuifdeur

 

Prijs glazen veranda

Afhankelijk van welk type glas je kiest, en welke dikte, varieert de prijs. Een populaire keuze is HR++ glas van 4mm dik, hiervoor betaal je ongeveer €35/m². Hoe dikker het glas, hoe hoger de prijs maar ook hoe beter de isolatie. Veiligheidsglas of gelaagd glas is een stuk duurder. Reken hier op ongeveer €75/m². Deze prijzen zijn exclusief plaatsingskosten.

Een andere factor die de prijs van je glazen veranda zeer zal beïnvloeden is de keuze van het profiel. Een profiel uit PVC is doorgaans de goedkoopste keuze. Afhankelijk van de grootte van de veranda zal de prijs tussen €10 000 en €25 000 liggen. Aluminium is zo’n 10-20% duurder en een smeedijzeren profiel is de koploper van het lijstje wat prijs betreft. Voor een glazen veranda met een smeedijzeren profiel betaal je snel tussen €35 000 en €60 000.

 

Benieuwd naar een prijs op maat voor het plaatsen jouw glazen veranda? Vraag gratis en vrijblijvend prijzen aan bij specialisten in de buurt.
✓ Klik hier om prijzen te vragen en vergelijk!

 

 

Soorten glas

Er zijn verschillende soorten glas op de markt die toepasbaar zijn voor jouw veranda. Ontdek ze hieronder.

 

Zonwerend glas

Bij een veranda uit glas is het vaak het probleem dat zodra de zon er op schijnt, het er veel te warm wordt. Kies daarom voor zonwerend glas. Dit soort glas laat het zonlicht nog steeds door, maar de warmte minder. Zo kan je nog steeds van natuurlijk daglicht in de veranda genieten, zonder dat het er een halve sauna wordt.

Zonwerend glas is een hoogrendementsglas. Dit wil zeggen dat in de zomer de warmte buiten gehouden wordt, en in de winter juist warmteverlies beperkt wordt.

De mate waarin de warmte buitengehouden wordt, kan je zelf kiezen door de beschikbare kleurschakeringen van het glas. Hoe donkerder het glas, hoe meer de warmte buitengehouden zal worden. Hier kies je dan het best voor een gematigde zonwering zodat in de winter de warmte nog steeds voldoende binnen kan komen.

 

Zelfreinigend glas

Indien je bij de keuze voor glas afgeschrikt wordt door het onderhoud dat er bij komt kijken (ramen wassen), kan je kiezen voor zelfreinigend glas. Dit soort glas is voorzien van een speciale coating waardoor vuil minder snel zal blijven hangen en er geen regendruppels op het glasoppervlak gevormd worden.

 

Veiligheidsglas of gelaagd glas

Het dak van een glazen veranda is vaak uit veiligheidsglas of gelaagd glas gemaakt. Dit soort glas zal niet gaan breken wanneer er door weersomstandigheden takken of hagel op het dak zal vallen. Veiligheidsglas is uiteraard ook tegen inbraken beschermd.
Lees hier meer over de verschillende soorten glas voor een veranda.

 

Glazen veranda

 

Veranda uit glas of polycarbonaat

Polycarbonaat is een goedkoper alternatief voor glazen platen. Deze platen worden vooral voor het dak van een veranda gebruikt. Ze zijn zowel transparant verkrijgbaar als opaal. Een nadeel aan polycarbonaat platen is dat als het regent, dit veel lawaai maakt op de platen.
Transparante platen zijn vaak wel mooier – het ziet er als glas uit – maar als de zon er op in schijnt heeft dit vaak een verschrikkelijke hitte tot gevolg. Dit is minder het geval bij opale polycarbonaat platen.
Als je woning het gewicht van glasplaten niet kan dragen, dan is polycarbonaat een goed alternatief. Deze zijn ook een stuk goedkoper dan glasplaten. Polycarbonaat platen van 10mm dikte zijn vanaf €15/m² te verkrijgen.

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers