Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Veranda of aanbouw? Dit moet je weten!

Bij het uitbreiden van de woning wordt wel eens getwijfeld tussen een veranda of aanbouw. Niet onterecht want beide mogelijkheden hebben hun elk hun eigen voordelen en nadelen. Op deze pagina geven we je alvast enkele tips voor het kiezen tussen een veranda, aanbouw of bijbouw.

 

Aanbouw of veranda

 

Waarom kiezen voor een aanbouw

Bij het plaatsen van een aanbouw zal de woning ruimer en groter aanvoelen. Zo kan de overgang tussen oud en nieuw volledig verdoezeld worden door het verven van de aanpalende kamers. Zo zal het net lijken of je woning altijd al zo groot is geweest. Hou je van ruimtegevoel en heb je een relatief kleine woning dan is een aanbouw zeker een aanrader. Heb je echter ruimte genoeg en wil je wat meer pit en karakter in je huis brengen dan is een aangebouwde veranda wel meer jouw ding:

 

Waarom kiezen voor een veranda

Een veranda heeft net dat tikkeltje extra aan de woning en dat mag gerust gezien worden. Net als een wellness ruimte, dressing of gymzaal wordt de veranda aanschouwd als een upgrade van de woning. Aangezien het onderscheid tussen een gebouw en veranda duidelijker zichtbaar is zal ook de verkoopwaarde van de woning hoger liggen door het zichtbare extra voordeel dat aan het huis verbonden is.

veranda of aanbouw

 

Een ander voordeel van een veranda is dat je een ruimte in huis hebt die zich duidelijk onderscheid van de rest van de woning. Het is een kamer waar je kan ontspannen en waar het familiegebeuren centraal staat. Je kan genieten van de buitenomgeving en met een gezellig haardvuur kan je er ook tijdens de koude wintermaanden optimaal gebruik van maken.

Heel wat mensen hebben schrik dat een veranda killer aanvoelt dan een aanbouw. Een stelling die niet altijd terecht is wanneer je kiest voor een slim ontwerp en welgekozen materialen. De hedendaagse veranda bestaat lang niet meer uit glas alleen. Door te kiezen voor een gedeeltelijk gesloten wand- en dakconstructie kan je de graad van privacy aanpassen en is het ook perfect mogelijk om spotverlichting te plaatsen. Ook over een overvloed aan warmte hoef je je geen zorgen meer te maken met een hedendaagse veranda. Met zonwerende beglazing en optionele zonsverduistering kan je het ook tijdens warme dagen heerlijk koel houden.

 

Oplevering en prijs van een veranda of aanbouw

Wanneer we gaan kijken naar de kostprijs zal de prijs van een aanbouw en een veranda aan elkaar gewaagd zijn indien gekozen wordt voor kwalitatieve materialen. Het grote verschil tussen beide zal zich hier voornamelijk situeren in de oplevering en uitvoering van de werken. Bij een aanbouw ben je verplicht te werken met verschillende partners. Zo is er niet alleen een interieurarchitect nodig maar ook een aannemer, stukadoor, dakwerker en elektricien. Als een partner zijn afspraken niet nakomt of er gebeuren onregelmatigheden is het al snel heel moeilijk om de schuld in iemand zijn schoenen te stoppen. Wanneer je kiest voor een verandabouwer gebeuren al deze werken binnenshuis waardoor de opvolging veel nauwkeuriger en sneller kan gebeuren.

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers