Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Moderne veranda: opties, prijzen & realisaties

Een moderne veranda maakt je woning lichtrijker en ruimer. In dit artikel bespreken we de mogelijke materialen, prijzen, opties en voorbeelden.

 

Materialen voor moderne veranda’s

Aluminium

Een veel gebruikt materiaal voor een moderne veranda is aluminium. Zeker in combinatie met grote glaspartijen is dit handig omdat aluminium een grote draagkracht heeft. Aluminium heeft ook een strakke, elegante uitstraling omwille van de fijne profielen. Daarnaast heeft het ook het voordeel dat het beter isoleert dan andere materialen. Ze zijn te verkrijgen in heel wat kleuren. Het esthetische aspect en praktische voordelen maakt dat deze veranda’s de duurste zijn.

veranda met aluminium profiel

 

PVC

Het is ook altijd mogelijk om te kiezen voor PVC. Voor strakke moderne veranda’s wordt dit iets minder gebruikt omdat ze een minder elegante uitstraling hebben. Bovendien zien ze er ook goedkoop uit. Omwille van de kleinere draagkracht van PVC zijn de profielen dikker dan aluminium. Toch hebben kunststof veranda’s voordelen. PVC is stukken goedkoper dan aluminium en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast zijn ze ook makkelijk te plaatsen.

Moderne veranda in witte PVC

 

Hout

Hout wordt voor moderne veranda’s minder gebruikt. Toch kan je hout eventueel combineren met aluminium om de strakke look te behouden. Tenslotte wordt de moderne uitstraling voor een stuk mee bepaald door de vorm van de veranda.

strakke veranda in hout en aluminium

In bovenstaand voorbeeld koos men voor een leefveranda met aluminium profielen. Voor de afwerking van de lichtkoepel koos men voor houten balken. Het terras aan de linkerzijde is voorzien van een overkapping met houten balken. Deze realisatie toont dat hout en aluminium hand in hand kunnen gaan tijdens het ontwerpen van een strakke veranda.

 

Leefveranda

In moderne huizen wordt vaak al veel gebruik gemaakt van grote raampartijen. Om nog meer licht binnen te trekken in je moderne woonst, kan je kiezen voor een leefveranda. Dat is een uitbreiding van je woning met een ruimte die is voorzien van een lichtkoepel of een platdakconstructie. Omdat ze niet volledig uit glas bestaan, zijn ze ook beter te isoleren. Omdat ze vaak een verlengstuk zijn van de woning kan je er meer kanten mee uit in vergelijking met een klassieke veranda. De woonveranda kan je namelijk ook gebruiken als eetplaats, keuken, living, etc.

 

Richtprijzen voor moderne veranda’s

Houten veranda’s zijn het duurst, gevolgd door aluminium. Een veranda uit PVC is het goedkoopst. Je voorkeur voor een bepaald materiaal zal afhangen van de uitstraling, isolatiewaarde, budget en persoonlijke smaak. Voor een veranda in aluminium mag je rekenen tussen de 10 000 en 25 000 euro, inclusief plaatsing.

voorbeeld van moderne veranda

Aangezien elk project anders is, is het verstandig om verschillende offertes op maat aan te vragen. Zo kan je de werkmethode, realisaties en prijzen van verschillende verandamakers makkelijk vergelijken.

Maak nu gebruik van onze online offerteservice en stuur vrijblijvend prijsaanvragen door naar onze aangesloten verandabouwers.

 

Veranda als uitbreiding van uw moderne woning

Een veranda heeft heel wat voordelen. Als je er één wil bouwen, wil je natuurlijk dat ze een verlengstuk is van jouw moderne woning. Moderne veranda’s kunnen ook geplaatst worden bij oudere woningen. In dat geval zal een strakke veranda een extra boost geven aan de uitstraling van je woning. Je woning krijgt er in één klap meer licht bij en een pak meer ruimte.

 

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers