Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Open veranda: prijzen & materialen

Een open veranda is een overkapping voor je terras of tuin. Open veranda’s zijn verkrijgbaar in hout, pvc en aluminium en ze passen bij zowat elke woonstijl. Bovendien zijn er verschillende prijsklassen voor dit type veranda.

 

open veranda plaatsen Waarom een open veranda kiezen?

Een terrasoverkapping biedt de mogelijkheid om je af te schermen van directe zonnestralen of lichte regenbuien terwijl je nog steeds buiten kan blijven zitten. Met een open veranda krijg je een gevoel van rechtstreeks contact met de natuur. In vergelijking met een klassieke leefveranda, is hij ook heel wat goedkoper. Ideaal voor mensen die niet noodzakelijk alle functies wensen van een woonveranda. Daarnaast vergroten open veranda’s ook de waarde van je huis. Ze passen bij alle mogelijke woonstijlen en zijn verkrijgbaar in een ruim assortiment aan afwerkingen en materialen.

 

Nadelen

Tijdens barre wintermaanden is het vaak te koud om gebruik te maken van een open veranda. Je kan dit evenwel oplossen door een open haard te plaatsen. Ook op dagen wanneer de wind hevig waait, is het minder uitnodigend om te vertoeven onder een open veranda. Dit kan je voorkomen door te kiezen voor een glazen schuifwand, die je op zonnige dagen kan wegschuiven. Tijdens winderige dagen schuif je hem terug rond de overkapping.

 

Open veranda prijzen

De prijs van een open veranda is voornamelijk afhankelijk van de materiaalsoort. Aluminium is merkelijk duurder dan hout of pvc. De prijs van een open veranda in geïmpregneerd hout begint vanaf 850 euro. Voor een terrasoverkapping in aluminium mag je rekenen op een startprijs vanaf €1200. Voor een afwerking met glas beginnen de prijzen vanaf 3000 euro. Wil je graag een exacte kostprijs voor jouw woning?

Vraag hier gratis prijzen op maat aan bij professionele verandabouwers.

 

Mogelijke materialen voor een terrasoverkapping

Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Daarnaast hebben de verschillende materiaalsoorten telkens een andere uitstraling. De keuze is afhankelijk van de stijl van je woning, je persoonlijke smaak en je budget. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden.

 

open veranda in aluminium Aluminium

Een open veranda in aluminium heeft een moderne, luxueuze uitstraling. Door het slanke profiel ogen aluminium veranda’s strak, waardoor ze ideaal zijn voor moderne woningen. Daarnaast kunnen ze makkelijk afgewerkt worden met glazen schuifwanden. Een glazen bedekking werkt geluidsdempend. Als afscherming wordt soms ook gekozen voor een doek. Een doek is makkelijker wanneer je zelf de hoeveelheid rechtstreeks zonlicht wil bepalen. Aluminium constructies kunnen tenslotte meer gewicht dragen, terwijl ze toch slank ook ogen.

 

 

open veranda in hout Terrasoverkappingen in hout

Open veranda’s in hout ogen authentiek en stralen karakter uit. Door de universele uitstraling van het materiaal passen houten veranda’s zowel bij moderne als bij klassieke woningen. Doorgaans kan je kiezen uit hardhout of geïmpregneerd hout. Hardhout vereist minder onderhoud, maar is duurder. Geïmpregneerd hout is goedkoper, maar vereist dan weer regelmatiger onderhoud. Door de overkapping te beitsen, behoudt ze haar warme uitstraling. Van alle materialen is hout het meest ecologische materiaal. Bovendien kan je het makkelijk overschilderen indien gewenst.

 

 

open veranda met pvc Pvc

Een overkapping in kunststof is erg betaalbaar en biedt heel wat stevigheid. Pvc is een materiaal dat zicht laat combineren met heel wat woonstijlen. Zowel klassieke als moderne woningen laten kunnen uitgebreid worden met een overkapping. Voorwerpen die onder een overkapping met doorzichtige pvc-platen liggen, zullen niet verkleuren omdat de uv-stralen worden tegenhouden.

 

 

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers