Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Verandabouwer

Wil je een nieuwe veranda plaatsen, dan werk je best samen met een professionele verandabouwer. Deze gebruikt kwalitatieve materialen en werkt volgens de regels van de kunst. Zo is je veranda en woning één perfect geheel. Hoe verandabouwers te werk gaan en hoe je hun prijzen kan vergelijken ontdek je hier.

Ga snel naar: Werkwijze verandabouwerhoe offertes vergelijken?verandabouwer zoeken

 

Welke verandabouwer is geschikt voor jouw project?

Een nieuwe veranda plaatsen is een hele onderneming. Om alles vlot te laten verlopen is het belangrijk samen te werken met een ervaren verandabouwer die kan voldoen aan jouw wensen op vlak van stijl, ontwerp en materialen.

Probeer je wensen en situatie daarom al zo goed mogelijk toe te lichten bij je offerteaanvraag. Voorbeelden van zaken die je al kan aangeven:

 • Moet er een opening zijn van de woning naar de veranda?
 • Is de plaatsing dringend of moet ze in samenspraak met andere vakmannen gebeuren?
 • Moet er ook verwarming geplaatst worden in de veranda?
 • Wil je jouw veranda ook laten inrichten?

Probeer ook al een idee te geven van hoe je wil dat je veranda eruit ziet. Je kan bijvoorbeeld inspiratie zoeken via de website van verandabouwers of langsgaan in een veranda showroom. Hoe beter je jouw ideeën weergeeft, hoe beter de verandabouwer erop kan inspelen.

Een goede verandabouwer zal ook met jou meedenken en jouw ideeën realistisch beoordelen afhankelijk van de mogelijkheden en jouw budget. Misschien maakt hij je zelfs bewust van opties waar je zelf niet aan dacht. Elke verandabouwer heeft natuurlijk een andere visie. Contacteer daarom meerdere verandabouwers. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijkheden. Vergelijk hier vrijbijvend voorstellen.

Nu je de geschikte verandabouwers hebt gevonden kan je beginnen met het uitwerken van je plannen. Van begin tot einde krijg je volgend stappenplan:

 

Stappenplan: van offerte tot oplevering

 1. STAP 1: Kennismaking & bespreking project
  Eens je zeker bent dat je een veranda wil plaatsen en dat je een basisidee voor ogen hebt kan je contact opnemen met de verandabouwers die het meest aanleunen bij jouw wensen.
 2. STAP 2: bespreken ontwerp en offerte
  Na het kennismakingsgesprek gaat je verandabouwer aan de slag. Hij maakt een 2D / 3D voorstel van je veranda en werkt de bijhorende offerte uit. Afhankelijk van de agenda van de verandabouwer moet je rekenen op enkele dagen tot enkele weken voor het uitwerken van de plannen en offertes.
 3. STAP 3: offertes vergelijken & akkoord geven
  Nu je verschillende ontwerpen en offertes ontvangen hebt, moet je ze goed vergelijken. Tips over waarop je daarbij moet letten lees je verderop in dit artikel.
  Heb je besloten welk voorstel het best past bij jouw wensen en noden? Neem dan contact op met de verandabouwer om hem jouw akkoord te geven. Na het geven van je akkoord wordt een voorschotfactuur opgemaakt.
 4. STAP 4: plaatsing van de veranda
  Tussen het akkoord en de plaatsing gaan vaak enkele maanden. Dat komt omdat de veranda eerst volledig gemaakt wordt in het atelier. Zodra alles klaar is komt de installateur langs om de veranda te plaatsen. Je kan nu volop genieten.

 

 

Lokale schrijnwerker vs. gespecialiseerde verandabouwer

Sommige (kleine) verandabouwers doen geen of beperkt maatwerk en zijn een goede keuze als je een standaard veranda wil met een beperkt aantal materiaalcombinaties. Heb je specifiek wensen, bijvoorbeeld een veranda met deels gemetste muren, een plat dak, rieten dak, … Of moet er bijvoorbeeld ook verwarming, zonwering of een vloer geplaatst worden, …  dan ga je best op zoek naar verandabouwers die maatwerk leveren of een totaalpakket aanbieden.

 

Kost een specialist meer?

Een groot verandabedrijf met brede specialisaties kost vaak iets meer dan een lokale verandabouwer. Daar staat wel tegenover dat de werken bij een groot bedrijf vaak sneller en vlotter verlopen én dat de timing op voorhand correcter ingeschat wordt.

Een grote verandabouwer heeft ook meer specialisten in huis, denkt meer out of the box en heeft vaak een breder aanbod. Een kleine verandabouwer zegt al sneller dat bepaalde zaken niet mogelijk zijn of een grote meerkost meebrengen.

 

Ga niet af op praatjes en check referenties!

Een veranda plaatsen is een grote investering. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Ga daarom niet alleen af op de voorstellen van de verandabouwer, maar controleer ook of wat gezegd wordt klopt met de realiteit.

Ga voor zekerheid en kies een verandabouwer die al eerder projecten zoals het jouwe heeft uitgevoerd. Bekijk aandachtig de realisaties in de veranda showroom of vraag naar referenties of foto’s van eerdere realisaties. Bepaalde verandabouwers zullen er ook geen probleem van maken om met jou een realisatie te gaan bekijken.

Je kan ook vrijblijvend gebruik maken van onze offerteservice. Hoe werkt het? Op basis van je antwoorden op enkele doelgerichte vragen sturen we je aanvraag door naar erkende verandabedrijven die gespecialiseerd zijn in de door jou gewenste werken. Start je aanvraag hier.

 

verandabouwers

 

Hoe offertes vergelijken?

Om de meest geschikte verandabouwer voor jouw project te vinden, is het aangeraden om meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. Hou bij je vergelijken zeker rekening met volgende zaken:

 

1. Materiaalkeuze

Het materiaal van de veranda bepaalt voor een groot deel de kosten. Vraag een gedetailleerde offerte waarbij de verschillende onderdelen apart geprijsd staan. Dat maakt het vergelijken makkelijker.

Denk ook verder na dan de prijs alleen. Beglazing met een hogere isolatiewaarde is bijvoorbeeld duurder, maar zorgt wel voor energiebesparing waardoor je geld kan uitsparen. Of veranda’s met een steel-look bijvoorbeeld. Deze zijn door de strakke profilering erg in trek, maar er hangt natuurlijk een duurder prijskaartje aan vast.

 

2. Afwerking en opties

Afhankelijk van de producenten en fabrikanten waar de verandabouwer mee samenwerkt zijn er verschillende mogelijkheden qua afwerking en kwaliteit. Kleine details zoals aansluitingen tussen profielen, zonweringen, garanties, kleurkeuzes kunnen een invloed op de prijs hebben. Vergelijk dus geen appelen met peren.

 

3. Prijs

De prijs is een belangrijke factor bij je beslissing, maar staar je er niet blind op. Hou ook rekening met de functionaliteiten, isolatiewaarde, het uitzicht, … van de veranda en de invloed op de prijs. Merk je bij het vergelijken van offertes grote verschillen (bvb. bij de ene verandabouwer is zonwering 30% duurder dan bij de andere), vraag dan om meer uitleg. Misschien is er gewerkt met een kwalitatievere motor, automatische zonnedetectie, betere UV-bestendige doeken, … Durf te vragen!

Vergelijk meerdere offertes om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden en prijzen. Achteraf kan je dan nog beslissen of je de veranda al dan niet laat plaatsen en door wie. Vergelijk hier vrijblijvend voorstellen en prijzen.

 

 

Tip: Maak op voorhand duidelijke afspraken

Een vlotte samenwerking vraagt duidelijke afspraken. Bespreek op voorhand wanneer de plaatsing zal gebeuren, welke voorbereidende werken moeten gebeuren, … Ga nogmaals na welke kosten inbegrepen zijn en welke (onverwachtse) kosten kunnen opduiken.

Sommige veranda bouwers werken in fases:
fundering → gevelopening maken → plaatsing veranda → afwerking

Als je wil dat deze werken zo snel mogelijk op elkaar aansluiten, geef je dat best ook duidelijk aan.

 

Verandabouwer zoeken in jouw regio

Op zoek naar een verandabouwer die actief is in jouw regio? Via Solvari kom je in contact met gespecialiseerde veranda bedrijven uit heel België. Vergelijk hun voorstellen en prijzen op maat van jouw situatie en wensen via het offerteformulier. Of lees meer over:

verandabouwers in Antwerpen
verandabouwers in Oost-Vlaanderen
verandabouwers in West-Vlaanderen
verandabouwers in Limburg

 

Start hier: