Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Verandabouwers Limburg

In de provincie Limburg zijn heel wat professionele verandabouwers terug te vinden. Via deze pagina vind je betrouwbare firma’s uit Hasselt, Genk, Lanaken, Bree, Zonhoven, Zolder en andere steden en gemeenten in de provincie. In dit artikel geven we je allerhande tips om de beste verandabouwer uit de regio te zoeken en om offertes te vergelijken. Lees hier ook meer over de richtprijzen voor veranda’s in Limburg.

Ga snel naar: prijs veranda’shoe offertes vergelijken?overzicht verandabouwers Limburgoffertes aanvragen

 

 

3 tips bij het kiezen van een verandabouwer in Limburg

Een mooie veranda nodigt uit om weg te dromen. Je creëert een extra leefruimte én je verhoogt de waarde van je woning. Wil je graag een stijlvolle veranda laten plaatsen, maar weet je niet zo goed hoe je de ideale vakman voor de klus vindt? We helpen je graag op weg met de onderstaande tips:

 

limburg verandabouw 1) Kies een verandabouwer met de geschikte specialisatie(s)

Veranda’s heb je in alle soorten en maten. Voor de profielen kan je kiezen uit aluminium, PVC, hout of smeedijzer. Met deze materialen kan je verschillende woonstijlen nastreven: wil je een strakke, moderne veranda of mag het wat klassieker en landelijker? Het is vooral belangrijk om te kiezen voor een verandabouwer die gespecialiseerd is in het materiaal van jouw voorkeur. Zo ben je zeker van een correcte, vlotte plaatsing en krijg je ook een bredere waaier aan uitvoeringen voorgeschoteld.

TIP: sta ook even stil bij de functie en de afwerking van je toekomstige veranda. Wil je er bv. een bijkeuken van maken of vloerverwarming voorzien? Ga je voor een standaard draaideur of een groot schuifraam? Wil je ook zonnewering of airco laten plaatsen? Al die mogelijkheden kan je uitvoerig bespreken met de verandabouwers die je contacteert.

 

Veranda Genk 2) Vraag verschillende offertes aan

Je doet er goed aan om meerdere offertes aan te vragen. Zo kan je deze met elkaar vergelijken om een beter beeld te krijgen op deze prijsvoorstellen. Houd bijvoorbeeld rekening met prijzen inclusief of exclusief btw, de aangerekende arbeidskosten, de aangeboden garanties en de verschillende voorwaarden, … Verderop sommen we enkele handige aandachtspunten op waarmee je rekening kan houden bij het vergelijken van offertes.

TIP: vraag je via Buldit verschillende offertes aan? Dan word je gecontacteerd door vakmannen die interesse hebben in de klus. Zo kom je automatisch in contact met verandabouwers die je project wel zien zitten. Door met hen in dialoog te gaan, krijg je nog extra ideeën en inzichten aangereikt om de veranda van je dromen te creëren.

 

Veranda Hasselt 3) Kijk niet alleen naar de prijs

Weet met wie je samenwerkt. Dat is een veel betere manier om de kwaliteit en vakkundigheid van de vakman te beoordelen dan louter het eindbedrag op de offerte. Check referenties en beoordelingen op hun websites. Deins er niet voor terug om voorbeelden van recente realisaties op te vragen. Een professionele en ervaren vakman die zelfzeker is over z’n werk, zal je deze met trots bezorgen of zelfs een plaatsbezoek regelen.

TIP: een goede en betrouwbare vakman informeert je over de realiseerbaarheid van je project en zal daarin ook eerlijk advies verlenen. Hij houdt bovendien rekening met de technische mogelijkheden van je woning. Zorg ervoor dat je een vakman kiest met kennis van zaken van het materiaal van jouw voorkeur. Start hier je aanvraag.

 

Prijs verandabouwers Limburg

Het materiaal van je veranda bepaalt een groot deel van de kostprijs. Andere belangrijke prijsbepalers zijn de grootte van de veranda en de afwerkingsgraad. In het onderstaande schema vind je enkele richtprijzen voor veranda’s per materiaal:

Materialen klassieke verandaGemiddelde prijs (excl. btw & incl. plaatsing)
Veranda in PVC± € 10.000 à € 25.000
Veranda in hout± € 15.000 à € 45.000
Veranda in aluminium± € 18.000 à € 50.000
Veranda in smeedijzer± € 35.000 à € 60.000

LET OP: bovenstaande prijzen zijn slechts richtprijzen. De kosten kunnen ook verschillen van verandabouwer tot verandabouwer. Ben je benieuwd naar een exacte kostprijs voor jouw project? Vraag dan gratis offertes aan bij meerdere verandabouwers uit Limburg via onze gratis offertedienst.

 

Geniet van het verlaagde btw-tarief!

Wist je dat je voor de plaatsing van een veranda kan genieten van het verlaagde btw-tarief als je woning ouder is dan 10 jaar? Dan betaal je maar 6% in plaats van 21% btw op materialen en arbeidskosten. Op voorwaarde natuurlijk dat je de werken laat uitvoeren door een professionele verandabouwer.

 

 

Veranda's Limburg

 

Hoe eenvoudig offertes vergelijken?

Hoe kan je nu gericht verschillende offertes met elkaar gaan vergelijken? Zorg er in eerste instantie vooral voor dat je dezelfde elementen met elkaar vergelijkt. Hou rekening met de volgende factoren:

 • Moet je een voorschot betalen? Zo ja, om welk bedrag gaat het?
 • Wat is wel en niet inbegrepen in de prijs en wat kan eventueel nog bijkomend aangerekend worden?
 • Is het een offerte met een totaalprijs of uurprijs?
 • Maakt de offerte duidelijk melding van de aanvang, de duur en de oplevering van de werken?
 • Heb je inzicht in de verschillende kostenposten?
 • Zijn de prijzen exclusief of inclusief btw?
 • Wat is de geldigheidsduur van de offerte?
 • Zijn er onbepaalde kosten opgenomen?
 • Hoe lang heb je garantie op het geleverde werk en de materialen?
 • Heeft het bedrijf een aansprakelijkheidsverzekering waarop je eventueel nog kan terugvallen?
 • Worden er bepaalde voorwaarden genoemd? In welke mate verschillen deze van elkaar in elke offerte?

Controleer altijd de volledigheid van de offerte en voorkom zo onaangename financiële verrassingen. Staan er zaken in de offertes waarover je graag meer wil weten of die onduidelijk geformuleerd zijn? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vakman in kwestie.

 

TIP: goede afspraken maken goede vrienden

Het is belangrijk dat een vakman rekening houdt met de zaken die jullie onderling hebben besproken. Denk maar aan de materiaalkeuze, de vormgeving en de afwerking. Als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook zo. Laat je dus nooit verleiden door een verandabouwer die grote beloftes doet. Ga af op de vergelijking die je hebt gemaakt en vertrouw op je buikgevoel. Hoe verliep het eerste contact met de vakman? Die ‘klik’ is namelijk onmisbaar voor de realisatie van een mooi eindresultaat waarover beide partijen tevreden zijn.

Verandabouwer in Limburg nodig? Maak gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van je project. Start je aanvraag hier.

 

 

Verandabouwers Limburg: offertedienst

Verandabouwers Limburg

Op zoek naar verandabouwers in Limburg? Via onze offertedienst vraag je snel offertes aan op maat van je project.

 

Hoe werkt het?

 • Vul het onderstaande offerteformulier in. Beschrijf zo concreet mogelijk je project.
 • Buldit bezorgt je aanvraag aan verschillende vakmensen uit je regio.
 • De eerste 3 verandabouwers die interesse tonen in de klus, nemen contact met je op. Maak er gebruik van om je project uitgebreid met hen te bespreken. Op basis van deze informatie maken zij hun offertes op.
 • Heb je de offertes goed ontvangen? Dan kan je deze nu vergelijken. Kies volledig vrijblijvend met welke vakman je verder gaat.

 

Start hier: