Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Verandabouwers Antwerpen

Een gespecialiseerde verandabouwer uit Antwerpen nodig? Goed nieuws, hier vind je verschillende vakmannen uit hartje Antwerpen, maar ook uit andere steden en gemeenten in de provincie als Lier, Balen, Wuustwezel, Bornem, Geel, enz. We geven je graag ook verschillende tips om de beste verandabouwer in Antwerpen te kiezen en om gericht en vlot verschillende offertes met elkaar te vergelijken.

Ga snel naar: prijs veranda’shoe offertes vergelijken?overzicht verandabouwers Antwerpenoffertes aanvragen

 

 

3 tips bij het kiezen van een verandabouwer in Antwerpen

Een veranda is niet alleen mooi en aangenaam om in te vertoeven, het is daarnaast ook een meerwaarde voor je woning. Wil je graag een veranda of overkapping laten plaatsen? Werk dan samen met een professionele vakman om het beste resultaat te bekomen. De onderstaande tips kunnen je helpen om de beste verandabouwer uit Antwerpen voor jouw project te vinden.

 

beste verandabouwer Antwerpen TIP 1: denk goed na over de uitstraling, functie, afwerking, … van je veranda

Voor je verandabouwers contacteert, sta je best even stil bij de uitstraling, de functie, de afwerking, … van je toekomstige veranda. Hoe zou die er idealiter uit moeten zien? Daarbij hebben we het niet alleen over het uitzicht en ontwerp, maar ook over zaken waar je misschien niet meteen aan denkt. Moet er een extra opening gemaakt worden? Dan moet je vakman rekening houden met de technische mogelijkheden van je woning. Hoe wil je je veranda laten inrichten? Moet er verwarming of airco geplaatst worden? Dit bespreek je beter allemaal op voorhand met een professional.

TIP: voor de realisatie van je veranda kan je aankloppen bij een lokale schrijnwerker of een grotere firma. Ga vooral na of de verandabouwers in kwestie volledig op maat werken of eerder met standaard veranda’s (met een beperkter aanbod qua materialen, ontwerpen, …). Zo maak je de juiste keuze op maat van jouw situatie, specifieke wensen én je vooropgestelde budget.

 

Antwerpen verandabouwers TIP 2: maak goede en duidelijke afspraken

Een vakman bouwt niet alleen je veranda, hij adviseert je ook omtrent de haalbaarheid van jouw project. Het is aangeraden om offertes aan te vragen bij verschillende verandabouwers. Zo kan je hun voorgestelde prijzen, uitvoeringstermijnen, werkwijzen, materialen, … grondig vergelijken. Op deze manier krijg je een goed beeld van welke verandabouwer het meest aansluit bij je verwachtingen. Lees hier meer over het vergelijken van offertes.

TIP: bespreek op voorhand duidelijk wanneer de werken uitgevoerd worden en welke voorbereidende taken er eventueel moeten gebeuren. Misschien kan je bepaalde zaken zelf voorbereiden om zo te besparen op de kosten. Zorg ervoor dat de werkplek makkelijk toegankelijk is, zodat de verandabouwer meteen vlot kan starten. Maak gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang vrijblijvend offertes op maat bij verschillende verandabouwers in Antwerpen.

 

Veranda's Antwerpen TIP 3: check referenties & online aanbevelingen

Krijg je verschillende offertes aangeboden? Ga dan niet enkel af op praatjes! Neem de tijd om de referenties van het bedrijf na te gaan en op hun websites de beoordelingen van klanten te checken. Zo krijg je al een beter beeld van de kwaliteit van hun werk. Ga voor zekerheid en kies een verandabouwer die al eerder projecten zoals het jouwe heeft uitgevoerd. Bekijk aandachtig de veranda’s in de showroom of vraag naar referenties of foto’s van eerdere realisaties. Bepaalde verandabouwers zullen er geen probleem van maken om met jou een eerder project te gaan bekijken.

TIP: het plaatsen van een veranda neemt wel wat tijd in beslag. Niet alleen de werken zelf, maar ook het ontwerp verdient de nodige aandacht. Het is daarom beter om een verandabouwer te kiezen die volledig voldoet aan je wensen qua stijl, ontwerp en materialen. Kom in contact met een ervaren verandabouwer in regio Antwerpen met behulp van ons offerteformulier.

 

Prijs verandabouwers Antwerpen

De prijs voor een veranda in Antwerpen is gelijkaardig aan de prijzen elders in Vlaanderen. Vooral het materiaal van de profielen van je veranda is een belangrijke prijsbepaler. Zo zullen de kosten voor een veranda in smeedijzer veel hoger liggen dan een gelijkaardig ontwerp in PVC:

Materialen klassieke verandaGemiddelde prijs (excl. btw & incl. plaatsing)
Veranda in PVC± € 10.000 à € 25.000
Veranda in hout± € 15.000 à € 45.000
Veranda in aluminium± € 18.000 à € 50.000
Veranda in smeedijzer± € 35.000 à € 60.000

LET OP: de bovenstaande prijzen zijn slechts richtprijzen. De kosten voor veranda’s kunnen sterk variëren naargelang de totale oppervlakte van de veranda, het soort veranda, de isolatiewaarde van de beglazing, de afwerking (bv. verlichting, vloerbekleding,…), enz. Wil je graag offertes ontvangen op maat van je project? Contacteer dan vrijblijvend verandabouwers in regio Antwerpen met behulp van onze gratis offertedienst.

 

TIP: geniet van het verlaagde btw-tarief!

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je gebruik maken van het verlaagde btw-tarief voor de bouw van je veranda. Zo betaal je slechts 6% in plaats van 21% btw op de arbeidskosten en materialen. Op voorwaarde natuurlijk dat je samenwerkt met een professionele verandabouwer.

 

 

Verandabouw Antwerpen

Hoe eenvoudig offertes vergelijken?

De Buldit offertedienst is een snelle manier om verschillende offertes van gespecialiseerde verandabouwers uit je regio te ontvangen. Door deze aandachtig naast elkaar te leggen, kan je tot wel 40% besparen. Maar hoe doe je dat precies? Dankzij de onderstaande tips wordt offertes vergelijken een fluitje van een cent:

 

1) Vergelijk dezelfde elementen

Bekijk telkens dezelfde elementen op elke offerte. Dat kan gaan over de kwaliteit van de gebruikte materialen, de geschatte duur van de werken, de geplande aanvang ervan, eventuele extra werkzaamheden, prijzen (incl. of excl. btw), … Een betrouwbare offerte geeft een complete weergave van het verloop van de werken. Hoe gedetailleerder de offerte, hoe kleiner de kans dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Sta ook stil bij alle voorwaarden in de offertes.

 

2) Houden de verandabouwers rekening met al je wensen?

Kijk niet alleen naar de eindprijs op de offertes. Ga zeker ook na of de vakman rekening heeft gehouden met alle wensen en voorkeuren die je met hem hebt besproken. Beantwoordt de stijl van de veranda volledig aan je verwachtingen? Zijn alle opties omtrent de afwerking opgenomen in de offerte? Komt de planning van de werken overeen met wat je op voorhand hebt afgesproken? Kortom, een offerte moet een betrouwbare en duidelijke weergave zijn van jouw specifieke wensen en het volledige verloop van de werken.

 

3) Maak duidelijke afspraken over de prijs

Zorg dat je inzicht hebt in de opbouw van de totaalprijs en de betalingsvoorwaarden. Wat is de geldigheidsduur van de offerte? Is er duidelijkheid over de som die je moet betalen? Of is de totale kostprijs nog onderhevig aan allerlei factoren? Zo ja, wordt er vermeld wat deze kunnen zijn? Besteed ook ruim aandacht aan de vermelde betalingstermijnen, de voorschotten, … Ben je niet akkoord of heb je nog vragen? Neem dan zeker contact op met de verandabouwer in kwestie.

 

TIP: durf voldoende vragen te stellen aan de verandabouwers

Zorg dat je bij de vergelijking van de offertes niets overslaat. Het loont zeker de moeite om je tijd te nemen en eventuele onduidelijkheden te noteren. Heb je nog verdere vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vakman in kwestie. Hij zal met plezier het een en ander verduidelijken.

Vrijblijvend offertes aanvragen? Dat kan! Ontvang gratis offertes op maat van je project via ons offerteformulier.

 

 

Verandabouwers Antwerpen: offertedienst

Verandabouwers Antwerpen

Op zoek naar verandabouwers in regio Antwerpen? Je kan snel en eenvoudig offertes op maat ontvangen dankzij onze gratis offertedienst.

 

Hoe werkt het?

  1. Vul nauwkeurig het onderstaande offerteformulier in. Wees zo concreet mogelijk in de formulering van je wensen.
  2. Buldit stuurt je aanvraag door naar verandabouwers die actief zijn in Antwerpen.
  3. De eerste 3 geïnteresseerde verandabouwers contacteren je telefonisch voor meer informatie en maken op basis van een persoonlijk gesprek hun offerte op.
  4. Jij beslist zelf of je al dan niet in zee gaat met de verandabouwers. Dat is het voordeel van een offertedienst die geheel vrijblijvend is.

 

Start hier: