Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Veranda renoveren of vervangen?

Een veranda is voor vele mensen de mooiste plek van het huis. Om je favoriete ruimte nog beter te maken, kan je jouw veranda renoveren of zelfs vervangen. Isoleert de beglazing van je veranda niet goed meer? Is je verandadak sterk verouderd of beschadigd en heb je te veel last van de zon? Misschien is een renovatie voor jouw veranda genoeg, maar in andere gevallen is een complete vernieuwing meer aangewezen.

Ga snel naar:
OPTIE 1: veranda renoveren
OPTIE 2: veranda vervangen
CONCLUSIE: wat is de beste keuze?

Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Laat je veranda inspecteren door een vakspecialist!

Heeft jouw veranda haar beste tijd al even achter de rug? De vraag is nu of je deze aanbouw wil renoveren of volledig vervangen. Is een renovatie voldoende of plaats je beter een volledig nieuwe veranda? Een expert hakt met jou de knoop door.

Als je veranda niet meer aan de huidige normen voldoet, is het beter om meteen de volledige aanbouw te vervangen. Gaat het enkel om schade aan het dak? Of wil je gewoon zonwering laten plaatsen? Dan volstaat een kleine renovatie.

Ontdek samen met een specialist de beste optie voor jouw veranda. Start hier je aanvraag.

veranda renoveren

 

OPTIE 1: veranda renoveren

Een veranda renoveren is een goede oplossing als de structuur van het gebouw nog in goede staat is, de isolatiewaarde hoog is én je veranda goed gefundeerd is. In deze situatie volstaat een kleine of grote renovatie voor je aanbouw. Lees hieronder welke interessante opties je kan uitvoeren.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

 • Nieuwe beglazing: na een inspectie kan je tot de conclusie komen dat jouw veranda betere beglazing nodig heeft. Je kan gaan voor hoogrendementsglas (HR++) om de beste kwaliteit en isolatiewaarde te verkrijgen. De raamprofielen kan je ook vernieuwen voor de perfecte thermische isolatie.
 • Werken aan het dak: oude veranda’s hebben vaak een dun dak met glas of polycarbonaat platen. Een dak kan je makkelijk laten renoveren met weerbestendige dakpanelen of een ander sterk materiaal zoals EPDM voor een plat dak. Het dak heeft een grote invloed op de uitstraling van je woning en het bepaalt het ruimtegevoel vanbinnen.
 • Isolatie: naast de ramen zijn de dak- en vloerisolatie even belangrijk. Het is aan te raden om de vloer en het dak goed te isoleren, zeker wanneer het over een woonuitbreiding gaat en meerdere leefruimtes in elkaar doorlopen.
 • Extra opties: wil je een ventilatiesysteem, zonnewering of zelfs een airco? Geen probleem, want alle renovaties zijn mogelijk. Je kan ook de afsluitrubbers van de ramen en deuren repareren. Zo kan je op elk vlak je bestaande veranda nieuw leven inblazen.

 

Hoe veranda renoveren?

Als je een gedateerde veranda hebt, herken je het wel. In de zomer krijg je het veel te warm en in de winter is het te koud om langer dan een uurtje in de veranda te zitten. In dat geval is je veranda renoveren de ideale investering. Laat een ervaren vakbedrijf komen om je oude veranda te inspecteren en op te knappen. Een woordje uitleg:

 

 1. Inspectie van je veranda

  Een specialist zal je na een onderzoek uitgebreid informeren of een renovatie mogelijk is en wat de opties zijn. Je komt ook te weten hoeveel het zal kosten om je veranda te renoveren.

 2. Advies op maat

  Een specialist kan je bv. adviseren om het dak te renoveren met hoogrendementsglas in combinatie met zonwerende capaciteit. Een logische keuze is om ook de raamprofielen te vernieuwen in een beter materiaal zoals aluminium. Een expert zal je de noodzakelijke werken aanraden voor je veranda.

 3. Uitvoering van de werken

  De renovatie kan van start gaan. Een specialist voert de werken uit zoals afgesproken en op een correcte manier. Na de renovatie kan je nog altijd genieten van dezelfde veranda, maar dan nu het hele jaar door in een aangenaam binnenklimaat.

 

Hoeveel kost een veranda renovatie?

Een kleine of grote renovatie van een veranda verschilt natuurlijk van prijskaartje. Het is daarom moeilijk om een compleet overzicht te geven van alle mogelijkheden. In onderstaande tabel vind je enkele voorbeelden:

Type renovatieGemiddelde prijs (incl. plaatsing)
Hoogrendementsglas plaatsen€ 105 à 140 per m²
Verandadak renoveren€ 20 à 100 per m²
Schuifraam plaatsen€ 700 à 2.000 per m²
Zonwering plaatsen€ 100 à 200 per m²

Benieuwd naar de exacte prijs om je veranda te renoveren? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan bij verandabouwers actief in je buurt. Zo krijg je een helder beeld van de prijs voor jouw project, maar ook inzicht in de mogelijke materialen, afwerking, … Start nu met vergelijken!

veranda vervangen

 

OPTIE 2: veranda vervangen

Is je veranda echt niet meer van deze tijd? Of is de draagstructuur van je oude veranda niet stevig genoeg meer? Dan is het verstandig om je oude veranda volledig te vervangen. Je wil een complete make-over, maar je weet niet waar te beginnen? Start hier!

 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

 • Doel van de aanbouw: als je helemaal opnieuw begint met bouwen, kan je eens goed nadenken wat voor veranda je eigenlijk wil. Is het een kleine aanbouw aan de keuken voor meer lichtinval of wil je een gesloten leefveranda waar je heel het jaar door in kan vertoeven? Denk goed na over de functie van de nieuwbouw, want je zal er veel keuzes op moeten baseren.
 • Stijl: je kan kiezen voor veel mogelijke soorten stijlen. De landelijke, moderne en klassieke stijl zijn de voornaamste keuzes. Het hangt af van je persoonlijke wensen en de stijl van het huis uiteraard. Elke stijl heeft zijn eigen charme en voordelen.
 • Materialen: de keuze van het materiaal waarmee je je veranda laat bouwen, hangt af van de gewenste stijl. Aluminium en PVC zullen beter bij een moderne woning passen, terwijl hout vaker bij klassieke uitvoeringen voorkomt. De materialen bepalen de veranda van boven tot onder. Neem zeker de tijd om de juiste materialen te nemen voor je vloer, dak, raamprofielen en muren.
 • Vergunning: het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de stedenbouwkundige verplichtingen alvorens je van start gaat met de werken. Je hebt 2 mogelijkheden als je een aanbouw uitvoert. Soms volstaat een meldingsplicht, maar voor een grondige verbouwing moet je wellicht een bouwvergunning voor je nieuwe veranda aanvragen.

 

Hoe veranda vervangen?

Een bestaande veranda vernieuw je niet zomaar. Daar gaat eerst een goede planning en voorbereiding aan vooraf. Een bedrijf breekt de oude veranda op een correcte manier af om van nul te kunnen beginnen. De aannemer neemt je graag mee in het gehele proces. De belangrijkste stappen op een rij:

 

 1. Inspectie van je veranda

  Een specialist van het bedrijf komt ter plaatse en zal je alle mogelijkheden geven voor je nieuwe veranda. Een bezoek aan de showroom of een kijkje in de catalogus kan je ook verder op weg helpen.

 2. Grondwerken uitvoeren

  Na de voorbereiding en offerte begint het team met de grondwerken voor de aanbouw. De specialisten betonneren een stevige fundering waar later de veranda op rust. Zo ben je zeker dat je later niet met verzakkingen te maken krijgt.

 3. Veranda plaatsen

  Hierna kunnen de specialisten beginnen aan de opbouw van de veranda. Ze starten met de metselwerken, beglazing en isolatie van de aanbouw. En ten slotte kan het team het dak van de aanbouw plaatsen.

 4. Veranda afwerken

  Nadat alles stevig en correct is geplaatst door de experten, gaan ze over tot de afwerking. Het team plaatst nog de laatste zonnewering of vliegendeur zoals afgesproken. Zo heb je een compleet nieuwe veranda aan je woning.

 

Hoeveel kost een veranda vervanging?

Voor een totale make-over van een veranda hou je rekening met een behoorlijk bedrag. Afhankelijk van de gekozen afwerking en extra opties kan de kostprijs hoger of lager liggen. Hier vind je een overzicht van de gemiddelde richtprijzen voor een nieuwe veranda:

Oppervlakte verandaPrijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Kleine veranda (± 6m²)€ 5.000 à 12.000
Standaard veranda (± 12m²)€ 9.000 à 25.000
Grote veranda (± 20m²)€ 18.000 à 60.000

BELANGRIJK: de prijs kan verschillen door de uiteenlopende keuzes voor je aanbouw. Een professionele verandabouwer kan de kosten voor jouw veranda precies berekenen op maat van jouw budget en wensen. Vul het gratis offerteformulier in en kom te weten hoeveel jouw project kost.

veranda beglazing

 

CONCLUSIE: wat is de beste keuze?

Hoe weet je nu zeker voor welke optie je moet gaan? Eerst en vooral moet je kijken naar je budget en de uiterst nodige werken aan de veranda. Na een inspectie door een ervaren verandabouwer weet je zeker welke keuze je moet maken:

 

OPTIE 1: veranda renoveren

Als de staat van de aanbouw nog goed is en voldoet aan je persoonlijke wensen, kan je kiezen voor een kleine renovatie. Je bestaande veranda kan met een paar upgrades weer enkele jaren langer mee en je bespaart nutteloze uitgaven.

 

OPTIE 2: veranda vervangen

Is jouw veranda al zeker 30 jaar oud? Dan kan je beter kiezen om je veranda volledig te vervangen. Met een nieuwe aanbouw ben je ook zeker van de huidige isolatienormen en bespaar je op lange termijn een hoop extra energiekosten!

 

Een expert inschakelen?

Een aannemer neemt je mee in het proces en weet precies wat er mogelijk is voor jouw veranda. Geniet van de voordelen en geef het werk uit handen aan een ervaren bedrijf. Je kan snel en eenvoudig aanbiedingen vergelijken via onze onderstaande offertedienst:

 

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een professionele verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde verandabouwers