Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Verandabouwers Oost-Vlaanderen

Op zoek naar een verandabouwer in regio Oost-Vlaanderen voor de realisatie van je droomveranda? Dan ben je hier aan het juiste adres. Kom in contact met vakmensen uit Gent, Sint-Niklaas, Aalst, Ninove, Geraardsbergen, Maldegem, Zottegem en omliggende steden en gemeenten. In dit artikel vind je tips om de beste verandabouwer in Oost-Vlaanderen te zoeken en leer je hoe je gericht offertes kan vergelijken.

Ga snel naar: prijs veranda’shoe offertes vergelijken?overzicht verandabouwers Oost-Vlaanderenoffertes aanvragen

 

 

3 tips bij het kiezen van een verandabouwer in Oost-Vlaanderen

Een mooie veranda of sierlijke overkapping is dé droom van menig woningbezitter. Het doet niet alleen de waarde van je woning flink stijgen, maar het is bovendien gewoon erg fijn om in zo’n lichtrijke omgeving te kunnen vertoeven. Zoek je de beste verandabouwer in je streek, maar weet je niet zo goed hoe je de zoektocht moet starten? We helpen je graag op weg:

 

Verandas Gent TIP 1: verzamel voldoende informatie

Wil je graag een veranda plaatsen? Doe dan eerst voldoende research online, bezoek showrooms en verzamel informatie bij verschillende verandabouwers. Veranda’s kan je in verschillende materialen verkrijgen: aluminium, PVC, hout of smeedijzer. Denk na over de stijl die je wil en hoe je de veranda wil gebruiken. Je kan er bv. een extra eetruimte van maken of gewoon een fijne ontspanningshoek. Als je een concreet beeld hebt van de uitvoering, kan je de gewenste realisatie gerichter bespreken met meerdere vakmannen.

TIP: ga dus zeker de dialoog aan met meerdere verandabouwers. Zo krijg je een goed overzicht van de mogelijke uitvoeringen en ben je goed geïnformeerd en geadviseerd om de beste keuze voor jouw veranda te maken. Bovendien verschillen die uitvoeringen vaak van verandabouwer tot verandabouwer. Het loont dus zeker om goed te kijken en te vergelijken.

 

Veranda's Ninove TIP 2: laat je adviseren door een vakman met de juiste specialisatie

Heb je een concreet beeld van welk soort veranda je graag zou willen? Dan kan je nagaan welke vakmannen voldoen aan de vereisten. Kies een verandabouwer op basis van zijn expertise en specialisaties. Die beschikt namelijk over de juiste vakkennis en hoogwaardige materialen om van je veranda of overkapping een succes te maken. Twijfel je? Vraag dan zeker naar de referenties van de verandabouwer of lees er de reacties van andere klanten op na.

TIP: doorgaans heeft elke verandabouwer in Oost-Vlaanderen z’n eigen specialiteit. Zorg ervoor dat je een vakman kiest met kennis van zaken van het materiaal van jouw voorkeur. Zo ben je zeker van een groter aanbod aan uitvoeringen én van een kwaliteitsvol, duurzaam eindresultaat.

 

Verandabouwer Oost-Vlaanderen TIP 3: vraag meerdere offertes aan en vergelijk

We snappen dat je in de meeste gevallen de beste prijs-kwaliteitsverhouding zoekt. Maar we geven je graag deze waardevolle tip mee: ga niet meteen af op de offerte met de laagste prijs. Verderop in dit artikel lees je meer over het kwalitatief vergelijken van verschillende prijsvoorstellen. Hou bv. ook rekening met de gewenste isolatiewaarde van je veranda en de beglazing, de kwaliteit van de materialen, de geschatte uitvoeringstermijn, …

TIP: in principe betaal je niet per se meer voor een lokale schrijnwerker in vergelijking met het werk van een groter verandabedrijf. Alles hangt af van de gewenste vormgeving, grootte en afwerking van je veranda. Daarom stellen we voor om 2 à 3 offertes aan te vragen bij verschillende professionals. Maak hiervoor gebruik van onze gratis offertedienst.

 

Prijs verandabouwers Oost-Vlaanderen

De prijzen voor verandabouw in Oost-Vlaanderen zijn vrij gelijkaardig en hangen in grote mate af van je materiaalkeuze. Daarnaast zijn de totale oppervlakte van de veranda, het type beglazing, de afwerkingsgraad, … belangrijke prijsbepalers.

Materialen klassieke verandaGemiddelde prijs (excl. btw & incl. plaatsing)
Veranda in PVC± € 10.000 à € 25.000
Veranda in hout± € 15.000 à € 45.000
Veranda in aluminium± € 18.000 à € 50.000
Veranda in smeedijzer± € 35.000 à € 60.000

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Dat merk je aan de grote verschillen tussen de kostprijzen van de materialen. Dat ligt vooral aan het feit dat veranda’s erg veel afwerkingsmogelijkheden hebben. Wil je graag vrijblijvend een offerte op maat ontvangen? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst. Start hier je aanvraag.

 

Geniet van het verlaagde btw-tarief!

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je je veranda laten plaatsen aan het verlaagde btw-tarief van 6% (i.p.v. 21%). Op voorwaarde dat je de werken laat uitvoeren door een aannemer.

 

 

verandas-oost-vlaanderen

 

Hoe eenvoudig offertes vergelijken?

Via de Solvari-offertedienst kan je gratis verschillende voorstellen aanvragen. Zo krijg je een goed beeld van de prijzen, professionaliteit en vakkundigheid van de verandabouwers. Maar hoe kan je die offertes nu gericht en vlot met elkaar vergelijken? Let altijd op volgende zaken:

 

1) Vergelijk altijd dezelfde elementen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is erg belangrijk dat je op de verschillende offertes dezelfde elementen vergelijkt. Kijk zeker na of de aannemer rekening heeft gehouden met wat jullie op voorhand besproken hebben, zoals de materiaalvoorkeuren en de gewenste afwerkingsgraad. Ga daarna dieper in op de details. Spreken ze bv. allemaal over een aanbetaling of voorschot? Hoeveel procent van het totaalbedrag bedraagt deze dan? Wordt er melding gemaakt van de duur, aanvang en oplevering van de werken? Vermelden de offertes al arbeidskosten, voorrijkosten en de mogelijke afvoer van puin?

 

2) De kostprijs van het project

Eén van de meest bepalende factoren in je keuze is natuurlijk de totaalprijs van de werken. Een lage kostprijs lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar controleer op voorhand voldoende de kleine lettertjes op de offerte om niet voor onaangename verrassingen te komen staan. Vermelden ze werkelijk een vast eindbedrag of kunnen er nog allerhande kosten bijkomen? En zo ja, is het dan duidelijk over welke kosten het hier gaat? Onthoud dat ook een aangenaam contact met de vakman meespeelt in je keuze. Een aannemer waarmee je een goede ‘klik’ hebt, zal waarschijnlijk beter werk afleveren.

 

3) Controleer de verzekering & de garantie

De werkzaamheden moeten gedekt zijn door een verzekering. Deze moet afgesloten zijn voor de aanvang van de werken. Een bedrijf moet sowieso in staat zijn het verzekeringscertificaat aan je voor te kunnen leggen. Bekijk daarnaast zeker ook de garantie die het bedrijf biedt, zodat je altijd op de vakman kan rekenen bij een eventuele reparatie of schade.

 

Offertes vergelijken loont!

Wist je dat je tot wel 40% voordeel kan halen uit het vergelijken van verschillende offertes? Neem rustig de tijd om alle elementen op de offertes na te kijken en noteer eventuele vragen of onduidelijkheden. Aarzel niet om contact op te nemen met de verandabouwer. Hij staat je met plezier te woord. Via onze offertedienst krijg je meteen een 2- à 3-tal offertes op maat van je project. Het invullen van een formulier neemt slechts enkele minuten in beslag.

 

 

Verandabouwers Oost-Vlaanderen: offertedienst

Verandabouwers West-Vlaanderen

Op zoek naar verandabouwers in Oost-Vlaanderen? Via onze offertedienst vraag je snel offertes aan op maat van je project.

 

Hoe werkt het?

  1. Vul het onderstaande offerteformulier in. Beschrijf zo precies mogelijk de opdracht. Vergeet zeker niet gewenste uitvoeringstermijn aan te duiden.
  2. Solvari stuurt je aanvraag naar verschillende verandabouwers actief in Oost-Vlaanderen.
  3. De eerste 3 enthousiaste vakmensen nemen contact met je op om je project te bespreken en te bevragen. Op basis daarvan maken zij offertes op.
  4. Offertes ontvangen? Dan kan je vrijblijvend een keuze maken. Uiteindelijk beslis jij met welke vakman je in zee gaat.

 

 

Start hier: