Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Kostprijs veranda: tips veranda kopen

Bij het kopen van een veranda komt heel wat kijken. De hoge kostprijs van materialen, ingewikkelde constructies en bouwkundige voorschriften maken het onmogelijk om een vaste prijs per vierkante meter op te maken. Hier overlopen we de belangrijkste criteria die de kostprijs van uw nieuwe veranda zullen bepalen:

 

BELANGRIJK: een update met de laatste info over veranda prijzen vind je in dit artikel.

 

 

 

Materialen kiezen

Hout, PVC en aluminium zijn de meest gebruikte constructiematerialen voor veranda’s. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen die afgewogen moeten worden in combinatie met persoonlijke smaak, bouwstijl en praktische wensen. De kostprijs zal bepaalt worden naargelang de gekozen materialen. De prijs van hout ligt zo’n 20% hoger dan aluminium. PVC is dan weer 10% goedkoper dan aluminium.

Meer info over veranda’s in hout, aluminium of PVC en hun prijzen vind je hier.

 

 

Kostprijs vergelijken verandabouwer

De kostprijs van een, op het eerste zicht, gelijke veranda kan sterk verschillen qua prijs naargelang de verandabouwer. Staar je zeker niet blind op bedragen maar ga ook na welke isolatiewaarde de profielen hebben, hoe verzorgd de plaatsing gebeurt en hoe tevreden andere klanten zijn. Door een kostprijs aan te vragen bij verschillende verandabouwers kan je makkelijker voorstellen met elkaar vergelijken en krijg je ook praktische tips die het ontwerp zeker ten goede komen. Maak nu gebruik van de online offerteservice van veranda-info.be en vraag online offertes aan bij erkende verandabouwers.

Klik hier voor meer informatie over onze online offerteservice.

 

kostprijs-veranda

 

Benodigde vergunningen

Wie in België een veranda wil plaatsen zal steeds een stedenbouwkundige aanvraag moeten indienen. De voorwaarden hiervan variëren naargelang de totale oppervlakte en nokhoogte. De dossiersamenstelling van een grote veranda zal dus ingewikkelder zijn wat ook een hogere kostprijs met zich meebrengt. De meeste verandabouwers helpen u om uw vergunningen in orde te brengen.

Welke vergunning je nodig hebt en hoe een aanvraag verloopt lees je hier.

 

 

Veranda Zonnewering

Wanneer je veranda zonnegericht staat kan het praktisch zijn een zonnewering te plaatsen die zorgt voor afkoeling en bescherming tijdens de warme zomermaanden. Vraag zeker na bij je verandabouwer wat de kostprijs is van een bijhorend systeem. Je kan dit ook later toevoegen of gebruik maken van natuurlijke beschutting zoals bomen. Wanneer je gebruikmaakt van airconditioning verdien je de kostprijs van de zonwering al snel terug door het lager verbruik.

Meer informatie over het plaatsen van een zonwering op je veranda lees je hier.

 

 

Kostprijs onderhoud van veranda’s

Iets wat vaak vergeten wordt is het onderhoud dat een veranda vergt. Door de grote raampartijen neemt het reinigen een hele poos tijd in beslag. Denk dan ook goed na over de materialen en opbouw. Zo zijn landelijke veranda’s gezelliger maar vergen meer onderhoud door de kleine onderverdeling in de ramen. Dit zal ook een invloed hebben op de kostprijs. Kies je voor hout, dan zal je er ook rekening mee moeten houden dat de profielen geregeld moeten afgeschuurd en beschermd worden. Het voordeel van hout is dan weer dat je de veranda kan schilderen in elke gewenste kleur.

 

Kostprijs veranda's

 

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers