Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Veranda-info.be Info- en inspiratiebron over veranda's en hun prijzen.
Vergelijk 150+ gespecialiseerde verandabouwers online!
header image
Veranda-info.be

Lichtstraat in de veranda

moderne veranda met hout

Wanneer je jouw veranda ook tijdens de wintermaanden intensief wil gebruiken kan een volledig glazen omhulsel al snel koud en kil aanvoelen. Heel wat mensen kiezen dan ook voor een deels gesloten veranda met een grote lichtstraat in het midden. Zo krijg je een intiemere sfeer en kan je bovendien ook verlichting integreren in je veranda. Tijdens de zomermaanden zal het minder warm worden binnen en in de winter verlies je minder warmte door de extra ruimte voor dakisolatie. Om geen zwevend plateau te creëren kies je er ook best voor om enkele massieve muren te plaatsen tussen je ramen.

 

Lichtstraat afschermen van de zon

Door de beperkte oppervlakte van een lichtstraat is het veel makkelijker om de zon af te schermen tijdens de warme periodes. Dankzij een afstandsbediening kan je elk gordijn afzonderlijk regelen en hoef je niet op het dak te kruipen om ze manueel open en dicht te doen. Het is ook mogelijk om van binnenuit een gordijn te plaatsen. Hierbij zal je de zon kunnen afschermen maar zal de warmte wel nog binnen kunnen komen.

 

De dakkoepel als goedkoop alternatief

Om de kosten te drukken kan je ook kiezen voor een dakkoepel in PVC. Deze zijn verkrijgbaar in tal van standaard afmetingen en kunnen makkelijk op een bestaande dakconstructie geplaatst worden.

 

 

Offertes voor een veranda ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde verandabouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de veranda en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde verandabouwers